Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde
subline-curl

Moge uw huis worden als het huis van Peres, de zoon van Tamar en Juda. Ruth 4:12

De goede wensen die Boaz krijgt bij zijn huwelijksaankondiging herinneren aan het dappere en gewaagde handelen van Tamar. Net als Ruth was Tamar een jonge weduwe op zoek naar recht en een toekomst. Tamar werd onrechtvaardig behandeld door haar schoonvader Juda en verzon een list om toch kinderen te kunnen krijgen. Ruth verleidde Boaz op de dorsvloer. Daar kun je van alles van vinden. Maar uiteindelijk worden beide vrouwen met trots genoemd in de stamboom van Jezus in Matteüs 1.
Ikzelf ben iemand die eigenlijk het liefst altijd netjes binnen de lijntjes kleurt. Burgerlijke ongehoorzaamheid in de klimaatbeweging vind ik daarom nog altijd ongemakkelijk. Toch leer ik steeds meer dat het soms nodig is om buiten de lijntjes te stappen, op zoek naar recht en een toekomst.

Vraag

Zijn er mensen die jou uitdagen om het nét even anders te doen?

Deze bijbelse vrouwen inspireren mij

Dominee Lieke Weima is iemand die eigenlijk het liefst altijd netjes binnen de lijntjes kleurt. Maar in sommige situaties is het nodig om daarbuiten te gaan. Ze voelt zich daarbij geïnspireerd door een paar dappere vrouwen uit de Bijbel, zoals Tamar en Ruth.

Elke week het beste van Petrus online

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief