Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde
subline-curl

Dan zal men de Mensenzoon zien komen… Marcus 13:26

Het is Advent. We richten ons deze weken op de geboorte van Jezus. De hele wereld maakt zich op om het kerstfeest te vieren. Op allerlei manieren worden we aangespoord om kerstinkopen te doen. Kerst moet uitbundig gevierd worden … 
De tekst van vandaag lijkt roet te strooien in het exclusieve eten dat op het kerstmenu staat. De bijbelverzen zijn huiveringwekkend. De zon verduistert, de maan geeft geen licht meer, sterren vallen uit de hemel en hemelse machten wankelen. Gelukkig niet omdat de wereld vergaat maar omdat de Mensenzoon komt. De profeet Daniël zag het al voor zich: een mens door God gezonden met alle macht in hemel en op aarde. Hij komt, en aan Hem is de toekomst. Ga je mee naar Betlehem? Daar laat deze Mensenzoon zich vinden. 

Lees- en zangtip

Lees Marcus 13:24-27 nog een keer en zing hierna Psalm 98, couplet 1.

Gebed

Heer, 
we danken U voor de tijd van Advent,
dat we ons mogen richten 
op de komst van Jezus in deze wereld, in onze levens.
Geef ons het vertrouwen dat aan U de toekomst is, 
ook al staat de wereld op zijn kop. 
Amen

Eerste zondag van Advent

Elke zondag van Advent steekt dominee René de Reuver een nieuwe kaars aan. Maar heeft dat wel zin, wetende van alle ellende in de wereld?

Weekthema: Op weg naar Bethlehem

Betlehem is niet alleen de plek waar Jezus geboren is, het is ook de moederstad van Naomi, de vaderstad van David en de stad van belofte van de profeet Micha. Deze eerste adventsweek lezen we het verhaal van Ruth en Naomi, dat zich in Betlehem afspeelt. We sluiten af met de tekst van Micha over deze stad. In deze teksten zien we een glimp van hoe God met mensen onderweg is. Wat is onze plek in het grote geheel van de geschiedenis van God-met-ons? En wie ben ik, als individu, in dat grote geheel? We stellen ook de vraag hoe Gods weg met ons eruit kan zien in een tijd waarin de schepping en het leven van de kwetsbaarste bewoners van de aarde steeds meer onder druk staat. Waar vinden we moed, hoop, liefde?

Elke week het beste van Petrus online

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief