Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde
subline-curl

Ik ben de opstanding en het leven. Wie in Mij gelooft zal leven, ook wanneer hij sterft, en ieder die leeft en in Mij gelooft zal nooit sterven. Geloof je dat? Johannes 11:25

Lezen: Johannes 11:17-27

“Als je tante een snor had, was het je oom”, klonk het thuis vaak als ik weer een zogenaamde ‘wat als …’-vraag op mijn ouders had afgevuurd. Maar het zijn wel vragen die je een leven lang kunnen achtervolgen. Wat als ik een andere partner had gekozen, of een andere baan? Wat als ik destijds een andere keuze had gemaakt? Daar zit vaak spijt achter, of wrok. Jezus maakt daar in dit verhaal echter korte metten mee. “Als u hier was geweest, was mijn broer niet gestorven”, zeggen de zussen van de dode Lazarus tegen Hem. Maar Jezus is blijkbaar niet verrast door onze omstandigheden. Hij houdt de rust én de regie, ook als wij denken dat de situatie al te ver heen is. Dat schept vertrouwen. Er is dus geen pad in ons leven (in verleden of toekomst) waar God niet aanwezig is, of waar Hij niet kan werken.

Vraag

Wat is jouw antwoord op de vraag van Jezus?

Video: Het onvermijdelijke 'wat als...'

Wat als...je een andere keus had gemaakt? Ook als wij de weg kwijt zijn op het pad dat we hebben gekozen, is God dichtbij, vertelt ds. Sjoerd Muller.

Elke week het beste van Petrus online

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief