Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde
subline-curl

‘Ik ben het brood dat leven geeft’, zei Jezus. ‘Wie bij mij komt zal geen honger meer hebben en wie in Mij gelooft zal nooit meer dorst hebben.’ Johannes 6:35

Lezen: Johannes 6:30-35

‘Waarom doet U geen wonder?’ vragen de mensen aan Jezus. ‘Neem Mozes, die zorgde voor manna uit de hemel, zodat er in de woestijn geen zorgen waren om het dagelijks brood.’ Dat maakte Mozes geloofwaardig! Jezus corrigeert hen: alleen God doet wonderen. God geeft leven aan de wereld. 
De mensen met wie Jezus praat denken nog steeds aan letterlijk vers, knapperig brood. Terwijl Jezus hun dat gunt – dat blijkt wel uit de vele manden met brood bij die eerdere maaltijd aan het meer, maar Hij gunt hun nog veel méér. En wij maken mee wat Hij vertelt: dat Hij zelf het brood is dat werkelijk levend maakt. En dat het enige wat je moet doen is: naar Hem toe komen, Hem volgen en leven in zijn spoor. Dat is het wonder dat leven geeft en dagelijks voeden kan. 

Vraag

Toen de oorlog in Oekraïne uitbrak, bleven Arenda en haar man brood bakken voor degenen die niet konden vluchten. Hoe kun jij mensen steunen die in nood zijn? 

Video: Het brood des levens

Brood is het meest basale voedsel waar mensen van leven, en dáár vergelijkt Jezus zichzelf mee, vertelt ds. Rebecca Onderstal.

Elke week het beste van Petrus online

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief