Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde
subline-curl

U bent gekocht en betaald, dus bewijs God eer met uw lichaam. 1 Korintiërs 6:20

Lezen: 1 Korintiërs 6:12-20

“Alles is mij toegestaan, maar ik mag me door niets laten beheersen.” Dit zijn prachtige én actuele woorden. Enerzijds is er de vrijheid die ruimte geeft aan veelkleurigheid, verdraagzaamheid en respect. Leven vanuit vrijheid betekent dat er geen sprake is van slavernij, van antisemitisme, van haatmails en ontsporingen op sociale media. Een prachtig begrip dat in de christelijke religie veelkleurigheid en diversiteit herbergt. Een voorwaarde voor verdraagzaamheid en respect. Tegelijk is vrijheid niet onbegrensd. Want in die vrijheid moeten we onszelf - dus niet elkaar - beperkingen opleggen. Dan kunnen we afrekenen met alle vormen van verslaving zoals drugs-, alcohol-, eet-, porno- en gokverslaving. 
Dan valt het woord ‘heilig’. In Lied 728 klinkt het zo: ‘Maar zij geloofden dat Gods hand die hen tot daar geleid had in ’t beter hemels vaderland een stad voor hen bereid had.’ 

Tip

Lied 726, 727 en 728 bezingen de heiligen en hun werken. Lees (een van) die liederen en denk eens na over deze prachtige woorden.

Video: Echte vrijheid

Geef je een ander vrijheid door jouw waarden te delen, of leg je daarmee juist een ander jouw regels op?, vraagt ds. Rob Visser zich af.

Elke week het beste van Petrus online

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief