Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde
subline-curl

Ze zeiden tegen de leiders en alle andere aanwezigen: ‘Deze man verdient de dood. U hebt zelf kunnen horen wat hij over deze stad heeft geprofeteerd.’ Jeremia 26:11b

Lezen: Jeremia 26 vers 1-13

‘Don't shoot the messenger.’ Jeremia’s boodschap komt hard aan. Maar hier wordt de boodschapper afgerekend op zijn boodschap. “Sterven moet jij”, riepen ze. Het doet ons denken aan de woorden van het volk: “Kruisig Hem, kruisig Hem.” Jeremia zal het dankzij Achikam overleven. Zo niet Jezus! Het is een ontheiligende vertoning. Maar kijk naar Jeremia en Jezus. Jeremia zegt in vers 14: “Wat mijzelf betreft, ik ben in uw handen.” Jezus zegt aldus in Lucas 23:34: “Vader vergeef het hun, want ze weten niet wat ze doen.” Dat is nu een voorbeeld van een geheiligd leven. Jezelf wegcijferen, voor de ander, trouw blijven aan je roeping. 

Vraag

Ken je mensen in je eigen omgeving of bekende mensen die zichzelf helemaal wegcijferen omwille van het gestelde levensdoel? Cijfer je jezelf weleens helemaal weg?

Video: Don't shoot the messenger

Mensen maken het een boodschapper van slecht nieuws nog altijd moeilijk, vertelt ds. Rob Visser, net als dat zo was in de tijd van Jeremia.

Elke week het beste van Petrus online

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief