Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde
subline-curl

Het ontzag voor de HEER is zuiver, houdt stand, voor altijd. De voorschriften van de HEER zijn waarachtig, rechtvaardig, geheel en al. Psalm 19:10

Lezen: Psalm 19

Psalm 19 vertelt ons van een geschapen werkelijkheid waar horen en zien ons vergaat, zo stil is het. Huub Oosterhuis vertaalt: ‘Als een boekrol uitgespannen verhaalt het firmament de daden van uw handen. Geen stemgeluiden, geen taal, zwijgen is het, sprakeloze stilte …’ Met een razende snelheid (30 km per seconde, ja je leest het goed!) draaien we om de zon: ‘De juichende held die zich een weg baant. (Oosterhuis) En deze jubelende dichter schakelt dan over op de wet: ‘Staven goud zijn uw woorden, pure honing.’ De wet bepaalt mensen bij het ‘vrede op aarde’, bij ‘mensen van Gods welbehagen’. Dat zongen de engelen. Zo worden wij geïnspireerd tot heiliging. Gedragingen naar Gods Woord en hart! 

Vraag

Lees deze psalm, bijvoorbeeld in de hertaling van Huub Oosterhuis in 150 psalmen vrij, (Uitgeverij Ten Have 2011). Brengt het wonder van het oneindige heelal jou dichter bij Gods woord en Gods wil?

Video: Sprakeloze stilte

Aan de oever van de Nederrijn overdenkt ds. Rob Visser de oneindigheid van het heelal.

Elke week het beste van Petrus online

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief