Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde
subline-curl

Gelukkig is de mens die in de beproeving staande blijft. Want wie de proef doorstaat, ontvangt als lauwerkrans het leven, zoals God heeft beloofd aan iedereen die Hem liefheeft. Jakobus 1:12

Lezen: Jakobus 1:12-15 

Heb jij momenten, situaties of gewoonten waar je van baalt? Zoals verlangens waar niemand iets van weet? De dagtekst van vandaag kan dan heel confronterend zijn omdat het maar niet lukt om slechte gewoonten te weerstaan. Lees dan vooral vers 12 en 13 nog eens. Daar staat dat de verleiding niet van God komt. Probeer eens iets te bedenken wat je zou kunnen doen in plaats van de verleiding of je verlangens te volgen. Bij God zijn we veilig, juist als het om verleidingen gaat. Begin allereerst om ze aan God te vertellen.

Ben jij degene die verleidingen gemakkelijk kan weerstaan? Oordeel niet, maar help de ander. Benoem de sterke kanten van de ander, hoe klein ook, want dat zet de ander in zijn of haar kracht.

Tip

Luister naar het lied ‘O mijn Heer, ik heb U nodig’.

Video: Standhouden in beproeving

Om sterker te worden, moet je steeds een beetje over je grens gaan - als oefeningen te makkelijk gaan, groeit je spierkracht niet. Zo is het ook met het geloof, vertelt Hendrine Verkade.

Elke week het beste van Petrus online

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief