Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde
subline-curl

De HEER is een vriend van wie Hem vrezen, Hij maakt hen vertrouwd met zijn verbond. Psalm 25:14

Lezen: Psalm 25 

In de gevangenis laat ik mensen soms een psalm schrijven. We bespreken eerst voorbeelden van psalmen en hoe ze zijn opgebouwd. Zo begint een psalm vaak met het loven van God. Daarna roept de psalm naar God over de (beroerde) situatie waarin de schrijver zit. In die roep durft de schrijver aan God te vragen zijn vijanden de ergste dingen aan te doen. God mag daarin doen wat Hem goed lijkt, waarna de psalm eindigt met prijzen van God.
In Psalm 25 is dat anders. In deze psalm gaat het over een geheim dat gedeeld wordt met Adonai en dat Hij met jou deelt (vers 14-16). Een geheim vertel je alleen aan degene die je vertrouwt. Daarom kan een psalm schrijven je helpen om geheimen te delen met God.

Opdracht

Schrijf een psalm waarin je al je zielenroerselen bij God brengt en vergeet Hem daarbij niet te prijzen om wie Hij is. Bij Hem zijn ook jouw geheimen veilig.

Video: Nieuwe vorm van stille tijd

Geïnspireerd door een gevangenismedewerker, maakt Hendrine Verkade nu tekeningen die passen bij het bijbelgedeelte, of de overdenking van die dag.

Word gratis abonnee

Petrus gratis in de brievenbus?