Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde
subline-curl
Abonneer gratis op Petrus Magazine

Dankgebed: 7x een gebed vol dankbaarheid

Danken, misschien doe je het voor of na het eten, aan het begin van de dag of na een vergadering. Maar wat moet je iedere keer zeggen? Om je te inspireren vind je hier verschillende voorbeelden van een dankgebed. 

1. Gebed over dankbaarheid en een open blik

Dit dankgebed is geschreven door dominee Charlotte Inkelaar-de Mos, over dankbaarheid om wat God je geeft en dat Hij je kent. 

2. Gebed: Dankbaar

Springen, dansen en juichen van vreugde. Misschien doe je dat niet letterlijk, maar vanbinnen wel. Het gebed 'Dankbaar' van dominee Trinette Verhoeven geeft woorden aan de vreugde en dankbaarheid die je soms kan ervaren door Gods woord.

3. Gebed bij Openbaring

Een gebed van dominee Margreet Klokke naar aanleiding van Openbaring 21-22. 

4. Eén van hart

Soms woelen de gedachten en gevoelens in je lijf en voel je je verdeeld en verscheurd. Dan kun je dankbaar zijn dat God één is, uit één stuk, bron van je bestaan. Dominee René de Reuver schreef daarover dit gebed. 

5. Gebed bij Dankdag

De zon, maan, sterren, water, land, planten, vogels, vissen, dieren en mensen. Op Dankdag kun je God danken voor Zijn schepping met behulp van dit gebed door Lydia van Maurik. Maar je kunt het natuurlijk ook op andere dagen gebruiken...

6. Licht van Uw liefde

Als je in alle drukte even rustig en aandachtig wordt, word je soms vervuld met dankbaarheid voor alle mooie en goede dingen. Je kunt dan dit prachtige dankgebed van dominee Marco Luijk uitspreken. 

7. Dankgebed

Met dit gebed van dominee Tim van Iersel kun je God danken voor woorden op je lippen, liederen in je hart en het feit dat je (goed) kan zingen. Dankuwel God!

 

 

Elke week de nieuwste gebeden in je inbox

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)