Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde
subline-curl
Abonneer gratis op Petrus Magazine

Inspiratie voor de Veertigdagentijd

Op deze pagina vind je alle inspiratie voor de Veertigdagentijd 2023, de periode van bezinning voorafgaand aan Pasen. Je vindt hier onder andere de (online) veertigdagentijdkalender, liederen, gebeden, gedichten en artikelen over de Veertigdagentijd.

Start Veertigdagentijd 2023

In 2023 start de Veertigdagentijd op woensdag 22 februari (Aswoensdag). Deze tijd wordt door christenen traditioneel gebruikt om te vasten. Daarom wordt deze periode ook wel vastentijd genoemd. 

(Online) veertigdagentijdkalender

De Petrus-veertigdagentijdkalender daagt je uit tot bezinning in de veertig dagen op weg naar Pasen. Het thema van de kalender is 'Uit liefde voor jou - ontvangen en delen'. Je kunt de kalender online volgen of de gratis papieren versie bestellen.

Petrus Kids 

Ook kinderen denken in de Veertigdagentijd aan Jezus. Hij lijkt wel een beetje op de weduwe van Sarefat die haar eten deelde. Alleen deelde Jezus meer dan alleen zijn eten: Hij deelde zijn leven. Hij is gestorven en toen kwam het wonder: Hij stond weer op uit de dood. Daarmee overwon Hij al het verdrietige, slechte. In het nieuwe katern Petrus Kids ga je samen met kinderen op ontdekkingstocht door het bijbelverhaal over de weduwe. Je leest steeds een stukje van dit verhaal en daarna kun je zelf en/of met anderen aan de slag met de opdrachten en vragen. Ga je mee op ontdekkingsreis?

Bestel gratis Petrus Kids

Alle artikelen over de Veertigdagentijd

Lees meer artikelen

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)