Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde
subline-curl

Maar Ik zal me weer over je ontfermen met eeuwigdurende liefde, zegt de Heer, die je vrijkoopt Jesaja 54:4-14

Toen Ds. Marco Batenburg nog maar kort dominee was, maakte er een jonge vrouw uit zijn gemeente op Stille Zaterdag een eind aan haar leven. Nog elk jaar geeft deze dag hem een dubbel gevoel. De dood is een werkelijkheid in dit leven, maar ook juist op Stille Zaterdag "vieren wij dat de dood niet het laatste woord heeft."

Het is vandaag Stille Zaterdag. Jezus ligt in het graf. Daar waar al het leven eindigt, doodloopt. Jesaja richt zich in zijn profetie tot mensen die zijn doodgelopen. Alles is hen uit handen geslagen en van God ervaren ze niets. 

Maar midden in die situatie klinken nieuwe woorden van God: er is toekomst, nieuwe hoop. God zegt: ‘Ik zal me weer over jullie ontfermen. Met open armen ontvang ik jullie. Ik houd vast aan mijn beloften, ik ben trouw aan mezelf.’ Gods liefde is oneindig en Zijn verbond onwankelbaar. Daarom is Stille Zaterdag een dag om in vertrouwen vooruit te kijken. Want het kán niet zo zijn dat dood, ellende, chaos en verdriet het laatste woord hebben. Gods liefde heeft het laatste woord. Er is hoop - voor Israël en de volkeren. 

Loop een stukje over de plaatselijke begraafplaats en zoek naar tekenen van hoop.

Lees ook:

Wekelijks de nieuwste gebeden, verhalen en overdenkingen ontvangen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief