Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde
subline-curl

Tot nu toe hebben jullie niets in mijn naam gevraagd, maar vraag het en je zult het ontvangen. Dan zal je vreugde volkomen zijn. Johannes 16:16-24

Met alles wat er in de wereld gebeurt, is het soms lastig te geloven dat 'alles goed komt'. Maar hoe donker het ook lijkt, Ds. Klaas van der Kamp vindt sprankjes licht: de hoop op nieuw leven. "Het is het perspectief waarmee je kijkt - uiteindelijk komt het goed. En dat geeft mij energie onderweg".

We zeggen het om een ander aan te moedigen: ‘Nog even doorzetten.’ We proberen daarmee iemand aan te moedigen. We laten weten dat er nu even pijn geleden moet worden, even moet worden afgezien, maar dat die pijn niet opweegt tegen het resultaat dat straks zal volgen. 

Het is bij de discipelen niet anders. Ze krijgen van Jezus te horen dat hun Meester een zware gang te maken heeft op aarde, voordat er verlichting komt. Maar Zijn inspanning loont. Want God krijgt door Zijn lijden en sterven straks een nieuwe vorm, een nieuwe aanwezigheid. Als Geest kan Jezus juist indringend op een nieuwe manier in een mensenleven aanwezig zijn. Nog een korte tijd. Jezus noemt het enkele keren in Zijn evangelie. Opdat we er troost aan zouden ontlenen.

Kijk eens terug in je leven. Kun je momenten aanwijzen waar je pijn leed die later meer dan de moeite waard bleek te zijn? Zou God aanwezig zijn geweest in die ervaringen?

Lees ook:

Wekelijks de nieuwste gebeden, verhalen en overdenkingen ontvangen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief