Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde
subline-curl

De Vader heeft de Zoon immers lief en laat Hem alles zien wat Hij doet. Johannes 5:19-29

Neem jij in deze veertigdagentijd ook wel eens afstand van je social media, om te kijken naar de dingen om je heen? Dit helpt Ds. Anne-Meta Kobes in elk geval om haar leven in het grotere geheel te zien: "Dan richt ik mijn ogen op wat er nog meer is. En misschien is in dat meer wel iets te zien van God".

Heb jij onlangs iets bijzonders gezien? Iets dat jouw blik trok omdat het opviel, anders was, wonderschoon of aangrijpend? Als je de mogelijkheid hebt om de wereld te zien, vang je elke dag vele beelden op. Over sommige verwonder je je niet, andere zetten je juist aan het denken. Een beeld geeft snel een indruk, tegelijk vertelt een foto op social media soms slechts een halve waarheid. Kijken met een kritische blik is dan van belang. 

Deze week gaat ook over ‘kijken’. Gisteren beleefden we zondag oculi. Deze zondag is vernoemd naar woorden uit Psalm 25:15, ‘Ik houd mijn oog gericht op de Heer’. Andersom vertelt het Johannesevangelie dat God ook laat zien wat Hij doet. De Zoon ziet het, en: goed voorbeeld doet goed volgen. Jezus is met mensen, op dezelfde manier als de Vader.

Waarop zijn jouw ogen gericht? En wat kunnen anderen aan jou zien?

Lees ook:

Wekelijks de nieuwste gebeden, verhalen en overdenkingen ontvangen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief