Misschien zal hij dan het komende jaar vrucht dragen. Lucas 13:1-9

Jezus windt er geen doekjes om. Wie denkt dat hij beter is dan een ander, zit er flink naast. Van ieder mens wordt verwacht dat hij tot inkeer komt, niemand uitgezonderd.

Om die boodschap te onderstrepen vertelt Jezus een gelijkenis. De eigenaar van de wijngaard is het zat dat een vijgenboom geen vruchten geeft en wil hem omhakken. Maar de wijngaardenier doet een laatste poging. Laten we het nog een keer proberen, pleit hij hoopvol. En zo worden twee kanten van het koninkrijk helder. Het gaat er soms niet te onderschatten scherp aan toe, maar er is een niet te overschatten geduld.

Lucas 13 is best een lastige tekst. Lees de tekst nog eens rustig door. Zet uitroeptekens bij wat je aanspreekt, vraagtekens bij wat je lastig vindt of niet begrijpt.

Tip: de vastenactie van Kerk in Actie daagt je deze week uit om geen nieuwe kleding of luxe-artikelen te kopen. Lees meer op kerkinactie.nl/vastenonline.

Lees ook:

Wekelijks de nieuwste gebeden, verhalen en overdenkingen ontvangen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief