Dit is mijn Zoon, mijn uitverkorene, luister naar Hem. Lucas 9:28-36

Het zal je overkomen: je ontwaakt uit je slaap en je ziet Jezus met Mozes en Elia praten. Petrus staat gelijk in de actiestand en wil een tentenkamp opzetten. Maar, schrijft Lucas er subtiel bij, Petrus wist niet wat hij zei. Hier boven op de berg vindt meer plaats dan een onderonsje. Jezus ontmoet de twee groten uit de Joodse traditie.

Ze spreken met Jezus over de dingen die gaan komen, tot aan Zijn levenseinde toe. Chefsache, datgene waar het werkelijk om draait. Een stem uit de wolk bevestigt wie Jezus is: ‘Dit is mijn Zoon.’ En zo wordt Jezus bevestigd op de weg die Hij vanaf dan zal gaan. Een hoogtepunt, letterlijk en figuurlijk. Een heilig moment waar je stil van wordt.

Luister op Spotify of YouTube naar ‘Zum Sanctus’ (‘Heilig ist der Herr’) van Schubert of ‘Come, let us bow down’ (Taizé).

Tip: de vastenactie van Kerk in Actie daagt je deze week uit om een kaartje te sturen naar wie bemoediging nodig heeft. Lees meer op kerkinactie.nl/vastenonline.

Lees ook:

Wekelijks de nieuwste gebeden, verhalen en overdenkingen ontvangen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief