Weg ermee! Jullie maken een markt van het huis van mijn Vader! Johannes 2:13-25

Jezus is boos. We lezen het meer in de evangeliën, zoals bij de rouwklagers in het huis van Jaïrus: die gooit Hij eruit. Zijn hartstocht en Zijn missie maken dat over Jezus ook wordt verteld als een man die zich kwaad maakt en zijn grenzen stelt: Gods grenzen.

Dit verhaal over de geldwisselaars in de tempel zet ook wel aan het denken. De kerk wordt nu ook regelmatig gebruikt voor allerlei markten: rommelmarkt, kerstmarkt, boekenmarkt, kledingmarkt … Vaak is de opbrengst voor de gemeente of een goed doel. Is dat dan wel de bedoeling? Het schuurt toch wel een beetje: de kerk waar je een kaarsje aan kunt steken en de duiventil tijdens een markt. Of kan dat naast elkaar bestaan? Ik zou zeggen van wel, maar het is mooi dat een bijbelverhaal ons ongemakkelijk maakt of aan het denken zet.

Welk bijbelverhaal raakt aan jouw passie voor geloof?

Lees ook:

Wekelijks de nieuwste gebeden, verhalen en overdenkingen ontvangen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief