De mens leeft niet van brood alleen. Lucas 4:1-13

Aan het begin van de Veertigdagentijd lopen we met Jezus de woestijn in. Na veertig dagen zwerven, zonder voedsel, meldt zijn tegenspeler zich op het toneel. Tot drie keer toe wordt Jezus door hem uitgedaagd. Het lijkt bijna op sarren. Als Jezus echt de Zoon van God is, dan is Hij toch zeker in staat een steen in brood te veranderen? Of dan wil Hij toch zeker wel de macht op aarde?

Jezus gaat er niet in mee. Veertig dagen vasten hebben Hem nog dichter bij zijn doel gebracht: alles loslaten en zich volledig aan God toevertrouwen. Daarmee is Lucas 4 een uitdagende openingstekst op de eerste zondag van de Veertigdagentijd. Durf je het aan om alles los te laten en je veertig dagen op God te richten?

Pak een leeg vel A4 en schrijf op waar je je tijd mee vult. Wat kun je loslaten om bewuster met God te leven in deze Veertigdagentijd?

Tip: de vastenactie van Kerk in Actie daagt je deze week uit om geen vlees te eten of niet te snoepen. Lees meer op kerkinactie.nl/vastenonline.

Lees ook:

Wekelijks de nieuwste gebeden, verhalen en overdenkingen ontvangen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief