Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde
subline-curl

Inderdaad, God heeft in Christus de wereld met zich verzoend: Hij heeft de wereld haar overtredingen niet aangerekend. 2 Korintiërs 5:18-21

Hoe beleef jij de Veertigdagentijd? Voor ds. Hanneke Ouwerkerk is het een tijd die eigenlijk symbool staat voor het hele leven: met lijden, dood en verrijzenis.

'God heeft in Christus de wereld met zich verzoend...' Dit is de werkelijkheid van ons bestaan: God heeft de wereld met zichzelf verzoend. Zo heeft Hij zich aan ons bekendgemaakt als de Verzoener. 

Het leven in deze tijd en cultuur heeft vaak iets gefragmenteerds, als losse stukjes die weinig met elkaar te maken lijken te hebben. Is er nog wat kader, richting, een fundament? De onrust die het geeft, de bodemloosheid die je soms ervaren kunt, kan je zomaar moedeloos of mat maken.

Paulus brengt een tegenstem in, alsof hij al die stukjes van onze levens, al die fragmentjes, bij elkaar verzamelt en invoegt in een andere werkelijkheid. De werkelijkheid van God. Heel deze wereld behoort toe aan God en is in Christus een verzoende wereld.

Wat betekent verzoening met God voor jou?

Lees ook:

Wekelijks de nieuwste gebeden, verhalen en overdenkingen ontvangen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief