Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde
subline-curl
Abonneer je op Petrus Magazine

Het volk zal zwerven van de ene zee naar de andere, …om de woorden van de HEER te zoeken, maar ze zullen het niet vinden. Amos 8: 12

Jaar en dag had Israël massaal zijn neus opgehaald voor brood uit de hemel, geen boodschap gehad aan woorden van God. Daarmee riepen ze over zichzelf de ballingschap af.

Uitgerekend daar zal het gaan knagen, zegt God. Honger van het hart zal vragen naar woorden van ontferming en genade. Die beloven dat je wordt gekend, wie je ook was en bent. Schraalheid van de ziel zal snakken naar woorden van liefde en trouw. Die verzekeren dat er op je gewacht wordt, waar je ook uithing.

Ook nu gaan secularisatie en spiritueel verlangen hand in hand. Bij alle overvloed voelen mensen intuïtief aan: mijn diepste ik komt tekort. Is het geen tijd om het brood des levens van de plank te halen en hongerlijders links en rechts te verrassen met wat we in huis hebben? Brood genoeg!

Luister ‘Ken je mij, wie ben ik dan’, tekst van Huub Oosterhuis, gezongen door Trijntje Oosterhuis. Wat herken je? Wat heb je uit te delen?

Een tip voor vandaag

Dagelijkse inspiratie voor de 40-dagentijd

Iedere ochtend in je inbox