Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde
subline-curl
Abonneer je op Petrus Magazine

‘Als God het groen dat vandaag nog op het veld staat en morgen in de oven gegooid wordt al met zo veel zorg kleedt, met hoeveel meer zorg zal hij jullie dan niet kleden, kleingelovigen?’ Mattheüs 6: 30

‘Wat moet ik aan vandaag?’ Soms is het een vraag uit schaarste, maar veel vaker niet, als we heel eerlijk zijn.

Het kan een vraag zijn met het oog op je klasgenoten, je collega’s, of wat het weer doet vandaag, naar wat voor gelegenheid je gaat, en wat anderen doen… Wat drijft jou bij die vragen? Gezonde spanning, ijdelheid, keuzestress, gewichtsverlies of -toename, tekort? We kunnen er flink over inzitten wat we aan zullen trekken. En het gaat niet ‘maar’ over het uiterlijk.

De zorg die God aan ons wil besteden bevestigt dat het belangrijk is dat we ons kleden, net als dat we eten. Maar het is niet onze hoofdzorg. Die zou mogen zijn of een ander zich kan kleden en voeden. Dan laat je zien hoe God zorgt. Hoe prachtig is de mens die zich niet kleedt maar gekleed wordt.

Elk jaar kopen we gemiddeld 20-40 nieuwe kledingstukken, en gooien we er 40 weg. Wat heb je deze lente en zomer echt nodig? En wat kan nog best even mee?

Een tip voor vandaag

Dagelijkse inspiratie voor de 40-dagentijd

Iedere ochtend in je inbox