Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde
subline-curl
Abonneer je op Petrus Magazine

‘Verzamel nu de overgebleven stukken brood, zodat er niets verloren gaat.’ Johannes 6: 12

Komende week verzorgt ds. Otto Grevink een week lang de dagelijkse overdenkingen voor de Petrus-veertigdagentijdkalender. Hij schrijft over het vijfde werk van barmhartigheid in de kalender: 'de naakten kleden'. Een thema dat ds. Otto Grevink allereerst aan schaamte doet denken, vertelt hij in deze video. Maar het geloof zet daar een boodschap tegenover...

-------------

‘Geef jezelf niet weg’. Wie al te gul gevonden wordt, altijd voor anderen klaarstaan, wil nog wel eens zo’n opmerking krijgen. Alsof gezegd wordt: hou ook nog wat voor jezelf over. Natuurlijk: het is belangrijk jezelf te blijven voeden, bij te tanken, rust te vinden. We zien daarom Jezus ook hier zichzelf terugtrekken als hij dreigt ‘overgenomen’ te worden door de mensen.

Ook als je geeft is het belangrijk op eigen benen te blijven staan, en te blijven aarden. En wie dan geeft zal merken dat er voldoende overblijft. Want wat je deelt, vermenigvuldigt, wordt meer. Een haast onlogische werkelijkheid, die mensen in geloof zien gebeuren.

Liefde wordt meer als je deelt. Het brengt iets teweeg, het brengt iets voort. Wees niet bang om te geven. Het is niet zo dat je er altijd iets voor terugkrijgt, maar je zult er genoeg aan overhouden.

Hoe zorg jij ervoor dat jij je blijft voeden?

 

Vandaag wordt in veel gemeenten gecollecteerd voor kerken die zich inzetten in regio's waar veel armoede is. Zo wil de Protestantse Gemeente Roermond naast migranten en vluchtelingen staan die hun plek zoeken in de Nederlandse samenleving. Juist tijdens de momenten van lockdown bleek dit erg belangrijk:

Een tip voor vandaag

Dagelijkse inspiratie voor de 40-dagentijd

Iedere ochtend in je inbox