Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde
subline-curl
Abonneer je op Petrus Magazine

Vader van wezen, beschermer van weduwen, God in zijn heilig verblijf. Psalm 68: 6

In het Oude Testament wordt de zorg voor weduwen, wezen, armen, verdrukten en vreemdelingen vaak in één adem genoemd. Mensen die anders zijn dan de groep, de gangbare cultuur niet goed aanvoelen, of door omstandigheden niet goed (meer) meekomen in de maatschappij. Naar hen gaat Gods liefde extra uit.

Een andere vertaling geeft: ‘Hij zet eenzamen in een huisgezin’. God roept ons daarbij op Zijn handen en voeten te zijn. Dus: zet je huis open voor buitenstaanders en laat hen Gods liefde ervaren.

Toen ik eens naar een nieuwe stad verhuisde, werd ik wekelijks onthaald door een gezin uit mijn nieuwe gemeente. De warmte en gesprekken die ze met me deelden, hadden een positieve impact op mijn leven.

Heb jij wel eens ongewild aan de kant gestaan? Hoe was dat voor jou? Ben je bereid buitenstaanders regelmatig uit te nodigen in jouw huis en aan jouw tafel?

 

Luistertip: gedurende de Veertigdagentijd verzorgt een groep predikanten een wekelijkse podcastviering onder de naam 'Het nieuwe vermoeden'. Luister naar muziek, een korte overweging, mooie muziek, een gesprek, gebeden en een zegen. Deze week gaat de viering net als deze kalender over 'de vreemdelingen onderdak bieden', naar aanleiding van het verhaal van Ruth.

Een tip voor vandaag

Dagelijkse inspiratie voor de 40-dagentijd

Iedere ochtend in je inbox