Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde
subline-curl
Abonneer je op Petrus Magazine

U bent voor mij en achter mij, u bent om mij heen. Uw hand houdt mij vast. Ik vind het een wonder dat u mij zo goed kent. Ik kan het niet begrijpen. Psalm 139: 5 en 6

Als je ziek bent, is het aan gezonde mensen vaak niet uit te leggen wat je voelt. Ja, misschien wel waar je pijn hebt of waar je last van hebt. Maar om uit te leggen wat de ziekte echt met jou doet? Welke gedachten, angsten en verdriet je soms voelt en welke aanvechtingen er door je heen gaan? Daar kunnen lotgenotengroepen soms enorm waardevol in zijn.

Toch, het blijft een eenzaamheid die je voelt. Zeker naar degenen die je het meest lief zijn. Enerzijds wil je hen jouw diepe gevoelens besparen, anderzijds wil je zo graag delen wat er in je omgaat. Een pijnlijke spagaat.

Schuilen bij God, voelen dat God alles weet en geen woorden nodig heeft om jouw diepste zijn te kennen én te begrijpen. Dat kan als enorme troost ervaren worden. Dat je alles daar kunt neerleggen, zonder angst, zonder terughoudendheid. Mens, Ik ken je, Ik heb weet van je en Ik ben bij je, waar je ook gaat.

Bij wie kan jij je diepste gevoelens kwijt? Of ben jij zo iemand voor een ander?

Een tip voor vandaag

Dagelijkse inspiratie voor de 40-dagentijd

Iedere ochtend in je inbox