Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde
subline-curl
Abonneer je op Petrus Magazine

Zeg tegen Johannes wat jullie horen en zien: blinden kunnen weer zien en verlamden weer lopen… Matteüs 11: 5

Johannes wil weten of Jezus echt de Messias is. “Bent u het, die komen zou?” Jezus’ antwoord is geen ja of nee. Hij verwijst naar zijn genezende daden. Kennelijk is God daaraan te herkennen.

Het opmerkelijke is dat Jezus niet alleen de ziekte geneest, maar vooral de zieken. Hij geeft de mens weer terug aan zichzelf. Alsof hij daarmee zeggen wil: “Zo ben jij bedoeld, mens. Niet jouw ziekte, maar jij zelf, de mens die je bent, die wordt gezien en genezen”. En als voorkomen beter was geweest dan genezen, was God inderdaad nergens aan begonnen.

Echter, God verbindt zich aan déze mens, de gebroken mens. En door alle imperfectie heen, wordt de schat die de mens is, herkend en gezien. Het helende werk van Messias is een teken van Gods aanwezigheid onder de mensen. Het is God in Jezus te doen om de heelwording van de mens.

Hoe merk je Gods aanwezigheid in jouw dagelijks leven?

 

Lees ook:

Vastentip:
Stuur deze week een bemoedigend kaartje naar iemand die dat nodig heeft. Je kunt dat bijvoorbeeld iedere dag doen. Voor kinderen: ken je iemand die ziek is? Maak een mooie kaart en stuur 'm op!

Dagelijkse inspiratie voor de 40-dagentijd

Iedere ochtend in je inbox