Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde
subline-curl
Abonneer je op Petrus Magazine

Wijs mij de weg van Uw waarheid en onderricht mij, want U bent de God die mij redt. Psalm 25: 5a

Deze week schrijft ds. Rolinka Klein Kranenburg over 'de zieken bezoeken'. Hoe beleeft zij zelf deze Veertigdagentijd? "Na het sobere, zware jaar dat we achter de rug hebben, wil ik deze keer een iets andere invulling aan de Veertigdagentijd geven dan normaal. Dit jaar draai ik het om: ik ben dankbaar voor wat er nog wel kan! Probeer eens extra goed voor jezelf te zorgen als kostbaar en uniek mens. Deel je dankbaarheid met elkaar. En wees barmhartig voor elkaar."

---

Barmhartigheid heeft alles te maken met ons hart. Een warm hart, zogezegd. Medemens zijn we niet omdat het moet (hoofd), maar omdat je het voelt (hart).

Toch lezen we in Psalm 25 dat de psalmist om Gods bescherming vraagt voor zowel het hoofd als het hart. Dat is niet zo verwonderlijk. We kunnen onze gevoelens zo vaak in de weg zitten door verwarrende en angstige gedachten. En dat belemmert ons ook om het goede te zien in onszelf en de ander.

De psalm vertelt mij, dat wij de ander kunnen zien, echt zien, omdat God ons als eerste gezien heeft. Dat wij een plek hebben in het warme hart van God.

Het barmhartige werk van deze week is ‘de zieken bezoeken’. Iemand nabij zijn in zijn of haar ziekte en lijden. Tegelijk doet dit ook denken aan de wonderbaarlijke genezingen van Jezus.

Hoe barmhartig zijn wij eigenlijk als het om ziek zijn en zieken gaat?

Een tip voor vandaag

Dagelijkse inspiratie voor de 40-dagentijd

Iedere ochtend in je inbox