Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde
subline-curl

Jezus zei tegen haar: ‘Dat ben ik, degene die met u spreekt.’ Johannes 4:5-26

In het Johannesevangelie is deze vrouw aan de bron de eerste die mag horen wie Jezus is. Ze is een vrouw, een Samaritaanse, en ook nog eens outcast binnen haar gemeenschap. Ze is alles wat Jezus niet is. Waarschijnlijk is het juist daarom dat zij Jezus’ eerste zendeling mag zijn.

Het wonderlijke is dat Jezus haar hart en omstandigheden kent, ondanks de religieuze en maatschappelijke kloven die hen scheiden. Haar woorden gaan over deze kloven, Jezus’ woorden over wat hen verbindt. Dat het gaat om geest en waarheid. God zoekt mensen zonder bedrog die zijn hart zoeken, ongeacht status of afkomst. 

Geloof ontdekken bij mensen die religieus, geografisch of maatschappelijk mijlenver bij je vandaan staan is een van de meest louterende ontmoetingen die je in dit leven kunt hebben.

Om te doen

Tip: bekijk op thechosen.nl de indrukwekkende filmserie ‘The Chosen’, over het leven van Jezus. Het eerste seizoen eindigt met deze ontmoeting

Kloven

 

Vastentip voor deze week

Koop deze week geen voedsel dat je niet echt nodig hebt, doneer iets van wat je bespaard hebt via deze link en help mee aan het werk van de Moldavische kerk voor ouderen in hun buurt!

Elke week het beste van Petrus online

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief