Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde
subline-curl
Abonneer gratis op Petrus Magazine

7x leuke activiteiten voor Pinksteren 2022

Pinksteren, een lang weekend voor de meeste mensen in Nederland. Maar wat is er allemaal te doen? Hier wat leuke tips op een rijtje!

Bonifatius Festival Vries

Als je afgelopen week naar Petrus in het land hebt gekeken, weet je al dat je voor gezelligheid in Vries (DR) moet zijn tijdens het pinksterweekend. Daar vindt namelijk de tweede editie van het Bonifatius Festival plaats. Een spetterend festival in het pinksterweekend van 4 - 6 juni rond de monumentale Bonifatiuskerk te Vries, met workshops, theater, muziek, een middeleeuwse markt, en meer! 

Bonifatius Festival Vries

Feest van de Geest

Voor de tiende keer brengt Feest van de Geest kunst, architectuur en Pinksteren bij elkaar. In verschillende kerken door heel Nederland presenteren en exposeren kunstenaars nieuw gemaakte kunst, geïnspireerd op het pinksterfeest en de architectuur van kerkgebouwen, allemaal rond het thema ‘In vuur en vlam’. 

Feest van de Geest

Amazing Grace Festival

Liever een weekend lang genieten van muziek, workshops en optredens van christelijke artiesten? Dan is het Amazing Grace Festival in Onstwedde (GR) wat voor jou. Ook overnachten is geen probleem - het festival vindt namelijk plaats op vakantiepark de Sikkenberg.

Amazing Grace Festival

Opwekking

Op het festivalterrein van Biddinghuizen kun je dit weekend de bekende pinksterconferentie ‘Opwekking’ beleven. Muziek, seminars, gebedsdiensten, en verschillende programma’s voor kinderen, jongeren en volwassenen. Ook dit jaar kun je zowel digitaal als op locatie aansluiten. 

Opwekking

Pinksterpad

Aan wandelaars is ook gedacht dit pinksterweekend. Op twee locaties, in Den Bommel (ZH) en in Nijkerk (GD), kun je op Tweede Pinksterdag het ‘Pinksterpad’ lopen, georganiseerd door lokale kerkgemeenten. Deelname is gratis, en geschikt voor het hele gezin, omdat je uit verschillende varianten van de route kunt kiezen. Staan je wandelschoenen al klaar? 

Pinksterpad

Openluchtdienst Kootwijkerzand

Dit jaar gaat het weer door: een grote openluchtdienst in natuurreservaat Kootwijkerzand bij Kootwijk (GD), op Tweede Pinksterdag. Het thema is: ‘Krachtbron’, de geest als bron van water. Er is een liveband, ASAF, een overdenking, kunst en ook activiteiten voor kinderen. Kortom, genoeg om een mooie pinksterochtend te vullen. 

Openluchtdienst Kootwijkerzand

Pinksteren thuis met je gezin

De afgelopen twee jaar had je geen keus: veel vrije weekenden moesten noodgedwongen thuis doorgebracht worden, zo ook Pinksteren. Het kan natuurlijk goed zijn dat je ontdekt hebt hoe fijn dat eigenlijk is: je weekend doorbrengen, thuis met je gezin, zonder dat je iets hoeft behalve dan gezellig samen zijn. MijnKerk heeft in 2021 een mooi lijstje opgesteld met ideeën voor activiteiten die je thuis met kinderen kunt doen. 

Activiteiten voor Pinksteren thuis

Tip: kijk op 4 juni ook naar de speciale pinksteruitzending van Petrus in het land, met als thema 'De adem van God' (4 juni, 17.10 uur, KRO-NCRV, NPO 2).

Word gratis abonnee

Petrus gratis in de brievenbus?

Unsplash (Mandy Henry)

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)

Verder lezen