Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde
subline-curl
Abonneer gratis op Petrus Magazine

The Passion Hemelvaart een dag later op tv

The Passion Hemelvaart is op Hemelvaartsdag alleen op NPO Start te zien. Wie het vervolg van The Passion op televisie wil bekijken, moet een dag geduld hebben. Vanwege de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival is die uitzending op vrijdag.

Op vrijdag 10 mei is The Passion Hemelvaart op televisie te zien, vanaf 20.30 uur op NPO1 (KRO-NCRV). Via de Earcatch-app is een audiodescriptie beschikbaar. 

Grote rol voor ongelovige Thomas

Net als in de paaseditie van The Passion worden de hoofdrollen tijdens Hemelvaart gespeeld door William Spaaij (Jezus), Angela Schijf (Maria), Matteo van der Grijn (Petrus) en Gaia Aikman (Maria Magdalena). Maar dit jaar dit jaar is er ook een grote rol weggelegd voor de ongelovige Thomas, gespeeld door YouTuber en acteur Robbert Rodenburg.

Vervolg op het paasverhaal

Jurjen de Groot, directeur van de Protestantse Kerk in Nederland: "The Passion brengt het paasverhaal over het leven en de opstanding van Jezus dichtbij miljoenen Nederlanders. Met The Passion Hemelvaart geven we hier ook dit jaar een vervolg aan. Voordat Jezus terug naar de hemel gaat, zendt Hij eerst zijn discipelen uit. Hij geeft hen de opdracht om de wereld in te gaan."

Hoop en licht verspreiden

"Dat is ook de kern van het verhaal dat we met The Passion Hemelvaart willen vertellen. Hoe donker het ook is, kijkend naar de situaties die spelen in de wereld, hebben wij de opdracht meegekregen om hoop en licht om ons heen te verspreiden."

 

The Passion

Alles rond The Passion 2023

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)