Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde
subline-curl
Abonneer gratis op Petrus magazine

Nieuw: volg het leesplan ‘Het goede leven’

Wat geeft het leven zin, wat maakt het leven goed? In een tijd van beperkingen dringt die vraag zich bij veel mensen op. Een nieuw wekelijks bijbelleesplan daagt je uit tot een nieuw perspectief op 'het goede leven'.

‘Het goede leven’ – met dat jaarthema nodigt de Protestantse Kerk in Nederland gemeenten en individuele gelovigen uit om stil te staan bij de vraag wat een mensenleven tot een goed leven maakt. Een spannende vraag, nu veel 'goede' dingen als sociale contacten en samenkomsten zijn weggevallen. Waar kunnen we in deze periode op terugvallen, wat maakt ons leven ten diepste 'goed'?

Als hulpmiddel bij die zoektocht hebben de Protestantse Kerk en het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap gezamenlijk een online bijbelleesplan samengesteld. In het leesplan nemen twaalf theologen je mee langs teksten uit verschillende bijbelboeken. Wat hebben die teksten ons te zeggen over ‘het goede leven’? En hoe leren we om ons elke dag naar dát leven uit te strekken? Van Sarai tot Elia en van de Emmaüsgangers tot Petrus: ze laten ons een glimp zien van een 'goed leven' dat dieper gaat dan onze levensomstandigheden.

Het leesplan bij 'Het goede leven' telt twaalf afleveringen. Volg het leesplan via debijbel.nl of meld je aan via de app Mijn Bijbel

Bekijk het leesplan

Elke week het beste van Petrus online

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief

Foto: Freely Photos

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)