Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde
subline-curl
Abonneer gratis op Petrus Magazine

Tip: dagelijkse inspiratie met de online veertigdagentijdkalender

Op zoek naar bezinning in de periode voor Pasen? Schrijf je in voor de online veertigdagentijdkalender en ontvang elke dag een inspirerende bijbeltekst, korte overdenking en prikkelende video in je mailbox.

De korte overdenkingen en video's dagen je uit om elke dag even ruimte te maken voor een moment van bezinning. Bovendien vind je in de kalender elke dag aanvullende lees- en luistertips, verdiepende achtergrondartikelen en korte gebeden.

Thema: 'Uit liefde voor jou'

Centraal in de online kalender staan verschillende bijbelgedeelten rond het jaarthema van de Protestantse Kerk, ‘Aan tafel!’ Zo staan we stil bij Jezus’ laatste avondmaal en zijn opdracht om steeds opnieuw brood en wijn met elkaar te delen. Het zet ons stil bij zijn overvloedige liefde voor ons, maar ook bij de opdracht om te delen van wat we zelf ontvangen hebben. In de vastentips bij elke week word je zowel uitgedaagd om heel concreet ergens van af te zien, als om bewust tijd en aandacht te schenken aan de mensen om je heen.

Aan de online kalender werkten verschillende predikanten en theologen mee: Charlotte Inkelaar-de Mos, Jacco Overeem, Judith van den Berg-Meelis, Niels Gillebaard, Rianne van der Nagel-Meter, Sytze Ypma en Wim Beekman.

Ontvang de online kalender vanaf 22 februari dagelijks in je mail door je in te schrijven op petrus.protestantsekerk.nl/onlinekalender.

Inschrijven

Gemeenten kunnen de kalender middels een widget eenvoudig opnemen op hun eigen website. De code voor de widget is te vinden op protestantsekerk.nl/widget.

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)