Abonneer gratis op Petrus magazine

Kijktip: De blijvende kracht van de psalmen

Op zaterdag 7 mei staat tv-programma Petrus in het land in het teken van de psalmen. Hoe kan het dat deze eeuwenoude teksten vandaag de dag nog zo verrassend actueel zijn?

De aflevering van 7 mei komt uit de monumentale Walburgiskerk in Zutphen, waar predikant Irma Pijpers spreekt over de psalmen als 'liederen voor onderweg'. Ze vertelt hoe Psalm 42 haar woorden gaf toen haar moeder ernstig ziek was. 'Dementiedominee' Tim van Iersel laat zien hoe de teksten en melodieën van de psalmen belangrijk blijven voor dementerende ouderen. En bij Gerben Budding, organist van de Sint-Jan in Gouda, zien we hoe de protestantse en de katholieke tradities in muziek samenkomen.

Nieuwe muziekbundel

In deze muzikale aflevering is ook aandacht voor de nieuwe muziekbundel 'Psalmen anders', die op 14 mei wordt gepresenteerd. Voor deze bundel - een aanvulling op het Liedboek 2013 - werden dichters en toondichters uit allerlei hoeken en achtergronden van de Nederlandstalige samenleving aan het werk gezet. Zij werkten aan 104 nieuwe psalmversies, voor huis en kerk, voor groepen en voor alleen. Dichter Margreet Spoelstra en componist Jos Lamboo vertellen hoe zij samen kwamen tot een nieuwe versie van Psalm 90.

>> 7 mei, 17.10 uur, NPO2 (KRO-NCRV) (de aflevering is achteraf terug te kijken via NPO Start)

Fan van de liederen uit Petrus in het land?

Kom in mei naar Petrus in het land LIVE

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)