Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde
subline-curl
Abonneer gratis op Petrus magazine

Kijktip: bijzondere kerkliederen van pianist Louis van Dijk

Tv-programma Jacobine op 2 brengt op 4 april een ode aan het leven en het (verborgen) oeuvre van pianist en componist Louis van Dijk.

Op paasmorgen 2020 overleed Louis van Dijk, één van Nederlands bekendste pianisten. Hij speelde met artiesten als Ramses Shaffy en Liesbeth List en was pianist in een aantal invloedrijke jazzgezelschappen. 

Wat maar weinig mensen weten, is dat Louis van Dijk met veel passie en liefde ook veel kerkelijke liederen heeft gecomponeerd met teksten van onder meer Huub Oosterhuis, Hans Bouma en Ivo de Wijs. 

Openhartige gesprekken 

In de protestantse kerk van Loenen aan de Vecht, waar Louis ooit één van zijn bekende platen opnam, haalt Jacobine Geel een jaar na zijn overlijden herinneringen op aan deze meesterpianist. De gesprekken met mede-pianist prof. mr. Pieter van Vollenhoven, Louis’ vrouw Aleid van Dijk en jeugdvriend Cees Hamelink worden afgewisseld met nieuwe uitvoeringen van Louis’ liederen door onder anderen Wouter Hamel en Elske DeWall.

Een ode aan het leven en (verborgen) oeuvre van pianist en componist Louis van Dijk, dat een nieuwe dimensie aan zijn toch al imposante muzikale nalatenschap zal toevoegen.

Jacobine op 2, 4 april, 17.10 uur, KRO-NCRV, NPO 2

Elke week het beste van Petrus online

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief

Foto's: KRO-NCRV

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)