Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde
subline-curl
Abonneer gratis op Petrus Magazine

Aswoensdag: viering en gebed voor Oekraïne

Naar aanleiding van de schokkende gebeurtenissen in Oekraïne, organiseert de Protestantse Kerk op 2 maart samen met KRO-NCRV een viering vanuit de Domkerk in Utrecht.

In de viering, die om 17.30 uur live wordt uitgezonden op NPO2, zullen scriba ds. René de Reuver en mgr. Gerard de Korte voorgaan. De Reuver: “Al eeuwenlang is de kerk dé plek waar mensen - gelovig of niet - met hun zorgen en smeekbedes terecht kunnen. Met dit gebedsmoment voor vrede en recht willen we mensen een passend ritueel bieden.” 

The Psalm Project zal tijdens de viering enkele psalmen uitvoeren, waaronder een nieuwe versie van Psalm 20 ('Moge de HEER u antwoorden in dagen van nood'). De Reuver: “Deze oeroude teksten blijken immer actueel. De emoties die hierin bezongen worden, zijn tot op de dag van vandaag herkenbaar." 

Bezoekers welkom

Bij de viering kunnen zo'n 200 mensen aanwezig zijn. Daarnaast kan wie wil voorafgaand aan de viering naar de kerk komen om een kaars te branden of op andere wijze stil te staan bij de beangstigende en verwarrende gebeurtenissen van de afgelopen dagen. De Domkerk is van 11-16 uur open voor bezoekers. In de kerk zal ook het witte Passionkruis staan, als aftrap van The Passion 40daagse. 

Vrede is voor iedereen - Gebed voor recht en vrede in Oekraïne, 2 maart, 17.30 uur, KRO-NCRV, NPO2

Lees ook:

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)