Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde
subline-curl
Abonneer gratis op Petrus Magazine

7x Vredesweek 2023

Van 16 t/m 24 september 2023 is het Vredesweek in Nederland, rond het thema: '(On)Vrede, en nu?'

Vrede is meer dan de afwezigheid van oorlog en hoe dit eruit ziet en tot stand komt, gaat iedereen aan. Daarom organiseert PAX al meer dan 50 jaar met duizenden mensen de vredesweek. Ook dit jaar zullen van 16 t/m 24 september 2023 honderden lokale activiteiten samenkomen met een gemeenschappelijk doel: vrede. Dit jaar focust de vredesweek op onze democratie die onder druk staat. Hieronder zijn 7 interessante activiteiten uitgelicht. 

Organiseer je zelf een activiteit in jouw buurt? Aanmelden van je activiteit bij PAX kan nog altijd, net zoals het bestellen van producten en materialen. Kijk voor alle informatie over de Vredesweek op de website van PAX.

PAX Vredesweek

1. Concert - Apeldoorn

Op zaterdag 16 september om 16.30 uur zal de Vredesweek in Apeldoorn worden geopend met een bijzonder concert in de OLV-kerk. Het Jongkoor uit Harderwijk zingt het stuk 'The Armed Man: A Mass For Peace' van componist Karl Jenkins.

Lees meer

2. Jubileum Event - Utrecht

PAX bestaat dit jaar 75 jaar. In het teken van dit jubileum wordt op de Internationale Dag van de Vrede, 21 september, in de Domkerk stilgestaan bij 75 jaar vredeswerk, de huidige staat van vrede overal ter wereld en PAX' plannen voor een vreedzamere toekomst. Ook worden de PAX Duiven uitgereikt aan bijzondere vredesactivisten.

Lees meer

3. Vredesontmoeting - Leiden

Diaconaal Centrum De Bakkerij organiseert op 21 september samen met diverse partnerorganisaties een vredesontmoeting op het Stadhuisplein in Leiden. Vier sprekers geven een korte uiteenzetting over een lokaal onderwerp waarover (on)vrede bestaat binnen de Leidse samenleving. De persoonlijke bijdragen worden afgewisseld met muziek en meditatieve stilte. 

Lees meer

4. Democratie onder druk - Utrecht

Op veel plaatsen in de wereld staat de democratie onder druk. Als Ambassade van Vrede organiseert de Domkerk op 21 september een dialoog over dit thema. Wat zijn jouw democratische waarden en wat kun jij doen om de democratie te steunen? 

Lees meer

5. Theatervoorstelling - Harderwijk

De voorstelling ‘zij zagen oorlog’ verkent universele emoties als woede, liefde en vergiffenis. Ksenia Marasanova vertolkt op 22 september achter elkaar zes korte verhalen over mensen in oorlogstijd en hun keuzes. 

Lees meer

6. (On)Vrede, en nu? - Amsterdam

Onvrede, wantrouwen richting de politiek, falende overheid, politiegeweld bij demonstraties: onze democratie staat onder druk. Op 22 september organiseert PAX in Pakhuis de Zwijger (Amsterdam) een gesprek over de vraag: Hoe werk je aan vrede in een land dat alles op orde denkt te hebben?

Lees meer 

7. Vredesbeurs - Den Haag

Kom 23 september naar de Paleiskerk achter het Noordeinde en maak kennis met talloze organisaties die zich met vrede bezighouden. Woon een boeiende lezing bij, doe mee met zingen, mediteren of schilderen, of bekijk de vredestentoonstelling. 

Lees meer

Elke week het beste van Petrus online

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief

Afbeeldingen en video door PAX

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)