Abonneer u op Petrus Magazine

Ver weg van mijn familie in Syrië

Armani (22) geniet van Nederland, maar ze mist Syrië ook. Gelukkig is de rust in haar voormalige woonplaats teruggekeerd.

Lees hier meer over de situatie in Syrië: 'Een sterke kerk is voor Syriërs onmisbaar om het vertrouwen in hun land terug te krijgen'

Armani: “Mijn studie in Nederland is een droom die uitkomt. Ik voel me hier thuis, ondanks het feit dat ik ver weg ben van Syrië. Soms heb ik gemengde gevoelens: ik ben erg blij met deze gouden kans, maar ik mis mijn familie, vrienden en kerk in Syrië.

De kerk in Aleppo nam een belangrijke plek in mijn leven in. Samen met mijn ouders en broertje ging ik er elke zondag naartoe en we deden mee met allerlei activiteiten. Tijdens de oorlogsjaren bood de kerk hulp aan gemeenteleden die hun huur niet konden betalen of geen geld hadden voor eten. Nu de rust is weergekeerd in Aleppo heeft de kerk nog altijd oog voor kwetsbaren. Mensen die vanwege corona hun huis niet mogen verlaten, krijgen een voedselpakket.

'Geloof houdt de kerk op de been'

Kerken in Syrië hebben altijd een positieve bijdrage geleverd aan de samenleving. Het belangrijkste wat de kerk kan doen in deze tijden van oorlog is de vonk van hoop, vrede en troost levend houden. Geloof houdt de kerk op de been. Het is onze enige hoop voor de toekomst. Als christen ben ik ervan overtuigd dat geloof en doorzettingsvermogen de sleutels zijn om de eindstreep te halen. Ik blijf bidden voor mijn volk en wens dat iedereen die lijdt veilig is in Gods handen.”

Armani Hera Selimian komt uit Aleppo en woont sinds 2017 in Nederland. Ze studeert aan het Utrechts Conservatorium.

Bouw de kerk in Syrië weer op’, zo heet de driejarige campagne die Kerk in Actie in 2019 is gestart. Geef op 20 september tijdens de collecte of maak een gift over:

Doneer hier

kerkinactie.nl/najaarscampagne

Word gratis abonnee

Petrus gratis in de brievenbus?

Tekst: Tineke van der Stok | Foto: Werry Crone