The Passion 40daagse: doet jouw gemeente ook mee?

Eenvoudig en coronaproof een paaswake en concert in jouw gemeente organiseren? Doe in aanloop naar The Passion mee met The Passion 40daagse!

In aanloop naar de landelijke Passion op Witte Donderdag organiseert de Protestantse Kerk vanaf 2 maart 2022 The Passion 40daagse. Gemeenten in heel Nederland kunnen hieraan meedoen door een concert en een paaswake te organiseren: een unieke kans om het verhaal van Pasen op een aansprekende en laagdrempelige manier te delen in je dorp, stad of wijk.

Hoe het werkt

Elke gemeente die meedoet organiseert zowel een concert als een paaswake. Deze twee zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Meedoen is gratis en eenvoudig. Bij het organiseren van de paaswake wordt je gemeente door de Protestantse Kerk ondersteund met idee├źn en materialen. Hierbij is er alle ruimte voor eigen invulling. Het aansluitende concert wordt gegeven door artiesten die verbonden zijn aan Zingen in de Kerk, onderdeel van de Protestantse Kerk. Het enige wat je hoeft te doen is de artiest van jouw keuze aanvragen. Kortom: als je je kerk openstelt en voor een enthousiaste kartrekker zorgt, ben je al een heel eind! Doe je mee met The Passion 40daagse, dan krijg je een replica van het Passionkruis te leen dat je als centraal element bij het concert en de paaswake kunt inzetten.

Aanmelden

Op de website van Zingen in de Kerk vind je alles over The Passion 40daagse. Je leest er meer over het organiseren van een paaswake en je vindt er een overzicht van artiesten die jouw gemeente (gratis) kan boeken voor een concert. Via het aanmeldformulier op de website kun je de artiest van jouw keuze aanvragen. Let op: dit kan tot 29 januari 2022.