Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde
subline-curl
Abonneer je op Petrus Magazine

The Bowery: liedjes van hoop tijdens Petrus Festival

Op 31 oktober is het zover: Petrus gaat dan live met het allereerste Petrus Festival! Alvast een klein voorproefje met de muzikale mannen van The Bowery.

Bekijk het Petrus Festival van 31 oktober nu terug op petrus.protestantsekerk.nl/festival.

Verwacht bij The Bowery niet alleen maar 'makkelijke' teksten, aldus frontman Rokus Maasland. "Ramon en ik zingen over de dingen die ons blij maken, maar ook over de dingen die we als zwaar ervaren."

Daarover gaat bijvoorbeeld het nummer 'Broken Jars', dat Rokus schreef na een moeilijke tijd. "Ik heb inmiddels een prachtige dochter en zoon, maar voordat zij kwamen heeft het heel lang geduurd voor mijn vrouw en ik kinderen kregen. Dat ervoeren we allebei als heel verdrietig. Ik kon dat verdriet eigenlijk niet kwijt, ik dacht: niet de hele wereld hoeft te weten dat we zo bezig zijn met dit onderwerp." Dat veranderde toen hij een bijzondere preek hoorde. "Die predikant had twee vazen meegenomen: één vaas was hagelnieuw; de andere was in duizend stukken gevallen en opnieuw gelijmd. Die zag er niet uit. Maar toen deed de predikant het zaallicht uit en liet hij in de nieuwe vaas een lampje zakken. Het bleef donker. Vervolgens liet hij het lampje in de gebroken vaas zakken, en kwamen er door alle barsten en gaten prachtige lichtstralen heen. Juist door je eigen gebrokenheid te laten zien, mag je een licht zijn voor anderen, was zijn boodschap. Toen dacht ik: ik had mijn verhaal gewoon met anderen moeten delen. Nu is dat mijn missie: mijn gebrokenheid delen, en daardoorheen het licht van de hoop laten schijnen."

Beluister hier het nummer 'Broken Jars':

 

Bekijk ook:

Dankbaar leven, een (op)gave?

Bestel nu gratis het boekje #Dankbaar