Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde
subline-curl
Abonneer je op Petrus Magazine

Syrië: licht in de duisternis

Hoe gaat het met het door oorlog verscheurde Syrië? In deel 2 van een tweeluik reist Jurjen de Groot, directeur van Kerk in Actie, naar het land, om met eigen ogen te zien hoe de kerk in een verwoest land werkt aan herstel. Niet alleen van de kerkgebouwen, maar van de hele samenleving.

Veel mensen vluchtten de afgelopen jaren weg uit Syrië, maar niet iedereen. Jurjen de Groot spreekt met één van de achtergeblevenen, een medewerker van de Raad van Kerken in het Midden-Oosten. Hij overleefde een jaar geleden ternauwernood een raketaanval, één dag voordat zijn vrouw zou bevallen van hun dochtertje. "Ze is een schoonheid om naar te kijken, na al de chaos. Ze betekent veel voor me, want ze staat voor hoop." Hij koos er bewust voor om in Syrië te blijven. "Dit is ons land, dit zijn onze huizen, het onze grond, hier is onze familie, ook al zijn we veel kwijtgeraakt." Bovendien voelt hij zich verantwoordelijk voor de andere mensen die zijn achtergebleven. "Veel mensen hebben steun en hulp van de kerk nodig. Ook al is de kerk nu verzwakt, zij is echt het licht in de duisternis." 

Bouw de kerk in Syrië weer op’, zo heet de driejarige campagne die Kerk in Actie in 2019 is gestart. Geef op 20 september tijdens de collecte of maak een gift over:

Doneer hier

kerkinactie.nl/najaarscampagne

Bekijk ook het eerste deel van het tweeluik uit Syrië:

Elke week het beste van Petrus online

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief

Foto: KRO-NCRV