Stadskerk in coronatijd

Nog geen jaar geleden stapte predikant Willem Roskam vol goede moed in zijn rol als predikant van de Domkerk in Utrecht. Maar zijn eerste jaar verliep anders dan hij dacht. De vooraf bedachte ontmoetingen met mensen uit de gemeente en de stad vielen in het water.

Door het coronavirus moest de Domkerk zelfs een tijd op slot. Een kaarsje branden kon nog wel, maar volgens Willem is dat niet genoeg. Vooral niet in deze tijd, nu zoveel mensen eenzaamheid kennen. "Wat mij is opgevallen, door deze tijd, dat is hoe sterk de kerk draait om ontmoetingen en creƫren van gemeenschap tussen mensen. Dat neem je vaak voor lief op het moment dat het kan." In deze uitzending van Met hart en ziel zien we hoe Willem, samen met zijn dochtertje, een bijdrage levert aan die gemeenschap.