Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde
subline-curl
Abonneer gratis op Petrus Magazine

‘Sommige liedjes helpen me’

Daniël Addico (10) woont met zijn pleegouders en drie pleegbroers in Apeldoorn. Hij zit op freerunnen en verzamelt stenen. In de toekomst hoopt hij als geoloog mooie vondsten te doen.

Wat is jouw wens voor je toekomst?

“Ik wil later geoloog worden. Dan kun je mooie dingen vinden en lekker vies worden. Ik vind stenen leuk, ik heb al een hele collectie. Ik vind de wereld erg mooi, maar ik durf niet te vliegen. Dat is wel onhandig. Mijn broer zegt: ‘Een vliegtuig gaat altijd naar beneden op een enge manier.’ Misschien komt het uiteindelijk wel goed hoor, dat hoop ik. Ik weet ook wel dat er meer ongelukken gebeuren met auto’s enzo.”

Mensen zeggen vaak: ‘Vertrouw op God.’ Wat betekent dat voor jou?

“Dat ik geloof dat alles goed komt, al weet ik zelf soms niet hoe. Het geeft me ook zelfvertrouwen. Zoals wanneer ik na school met andere kinderen speel en dat die dan zeggen dat God niet bestaat. Dan zeg ik er wat van. Ik ben niet bang voor wat ze gaan zeggen of doen. Ik vind het gewoon niet fijn als ze slechte dingen over Hem zeggen. Soms gaan die kinderen daarna extra irritant doen, maar daar trek ik me niks van aan.”

Bid je weleens voor dingen die je moeilijk vindt?

“Ja, dat mijn opa en oma niet te gauw doodgaan. Of dat er geen problemen komen in mijn familie. Sommige liedjes helpen me bij dingen die ik moeilijk vind. Ik denk dat ik ‘Een parel in Gods hand’ het mooiste lied vind. Ik luisterde het vroeger vaak op school. Het geeft me veel vertrouwen in mezelf. 

Ik héb altijd wel zelfvertrouwen, maar soms wordt het wat minder. Bijvoorbeeld als iemand wat naars over mij zegt, zoals wanneer mijn broer zegt dat ik ergens niet goed in ben. Op mezelf vertrouwen is dan even moeilijk. Door dat lied weet ik weer dat ik een parel in Gods hand ben.”

Daniël kerkt in de Fontein, een pioniersplek die Petrus eerder bezocht. Lees het artikel hier: 

Elke week het beste van Petrus online

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief

Tekst: Elze Riemer | Foto's: Unsplash/ Jaap Schuurman

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)