Abonneer u op Petrus Magazine

‘Samen kerk, samen sterk’: een unieke digitale Pinksterconferentie

Verschillende organisaties en kerken hebben de handen ineengeslagen om samen een digitale Pinksterconferentie te organiseren. Van vieringen tot concerten en seminars: alles is tijdens het pinksterweekend online en op tv te volgen.

Programma

De Pinksterconferentie vindt plaats van vrijdagavond 29 mei tot en met maandag 1 juni en kent een afwisselend programma, met diensten, seminars, tafelgesprekken en volop muziek. Zo gaat ds. Mirjam Kollenstaart op zondagochtend voor in een kerkdienst op NPO2 (9.17 uur), met het thema 'Pinksteren slaat niemand over'. Via de livestream op samenkerksamensterk.nl volgen later die ochtend onder andere een kliederkerkviering met de band Trinity, een concert van Gerald Troost en het programma ‘Reisgenoten’ met o.a. Elbert Smelt. Ben Tiggelaar spreekt over het thema ‘Voor de verandering’ en om 14.30 uur volgt een unieke, digitale sing-in met Kees Kraaijenoord en zijn Mozaiek0318-band.

Thuis vieren

U kunt op zondagochtend thuis meedoen met de kliederkerkviering: samen ontdekken, samen vieren en samen eten. Bekijk hier het programma. Voor jongeren (10-18 jaar) is er een speciale PinksterChallenge, die aansluit bij de BEAM-kerkdienst op NPO2 (10.23 uur). Nu alvast toeleven naar Pinksteren? Het NBG heeft een leesplan opgesteld, met meditaties van onder andere Otto de Bruijne, Jurjen ten Brinke, Kees Goedhart en Mirjam Kollenstaart, de hoofdsprekers van de Pinksterconferentie. Bekijk het leesplan hier.

Samen kerk, samen sterk

De digitale Pinksterconferentie is een initiatief van diverse organisaties, waaronder Opwekking, MissieNederland, het Evangelisch Werkverband, media zoals Groot Nieuws Radio, Family7, de EO, het Nederlands Dagblad en diverse kerkgenoot­schappen, waaronder de Protestantse Kerk en de Verenigde Pinkster- en Evangeliegemeenten. De opzet van de conferentie is om via verschillende digitale kanalen en de NPO programma's aan te bieden die een zo breed mogelijke groep aanspreken. Daarbij ligt de focus op de boodschap van Pinksteren en de eenheid van de kerk: ‘Samen kerk, samen sterk’.

Bekijk het hele programma van de Pinksterconferentie hier:

samenkerksamensterk.nl

Lees ook: