Plekken van hoop en ontmoeting

De Protestantse Kerk Nederland ondersteunt verschillende bijzondere projecten in het land. In deze speciale aflevering van Met hart en ziel gaat Joanne Bijleveld op bezoek bij twee van deze projecten: StekUp en Villa Vrede.

StekUp is een project dat onlangs nog de ‘Jongerenprijs Kerk en Wereld’ won. Deze sociale coöperatie in Nieuwegein ondersteunt migranten om ondernemer te worden. Zo mag Sameer gebruik maken van een professionele keuken in de kringloopwinkel van StekUp en is hij daar druk bezig zijn eigen bedrijf op te starten.

Verder neemt Joanne een kijkje bij Villa Vrede in de Utrechtse wijk Hoograven. Villa Vrede is een dagopvang voor ongedocumenteerden. Het doel wat zij voor ogen hebben, is mensen zonder verblijfstatus een plek te bieden voor ontmoeting, ontspanning en ontwikkeling. Het is een plek waar mensen simpelweg mogen zijn en waar je niet 'onzichtbaar' blijft.

Foto: KRO-NCRV