Abonneer u op Petrus Magazine

Petrus Kookt voor Kerkproeverij in Mijnsheerenland

Petrus kookt – nou ja, bakt – deze keer een cheesecake met blauwe bessen. Om te delen tijdens Startzondag of Kerkproeverij. Of gewoon zomaar ...

Taartenwedstrijd in de kerk

Tijdens Kerkproeverij nodigen plaatselijke kerken mensen van buiten uit om eens een kijkje te komen nemen. Bij de Protestantse Gemeente Mijnsheerenland nemen ze deze proeverij wel heel letterlijk. Afgelopen jaar hield de kerk een taartenbakwedstrijd en ook dit jaar duiken gemeenteleden de keuken in.

“We vragen gemeenteleden om mensen uit te nodigen, bijvoorbeeld een buurman of een familielid dat niet zo vaak meer komt”, zegt Reinier Kegel, missionair ouderling van de gemeente. “Wij zorgen dan voor een toegankelijke dienst. Het muziekteam begeleidt bijvoorbeeld een aantal liederen.”

De missionaire werkgroep had de taartenbakwedstrijd – mét prijzen – bedacht om Kerkproeverij nog gezelliger te maken. En dat is gelukt: heel veel mensen bleven vorig jaar napraten. “Zelfs een paar gasten hadden een taart gemaakt, heel bijzonder.” Reinier lacht: “We hadden een stuk of twintig taarten, maar die krijgen we makkelijk op.”

Voor zijn gemeente is Kerkproeverij in de eerste plaats bedoeld als kennismaking. “We willen niet persé nieuwe leden werven, maar mensen vooral over de drempel helpen. En vaak levert het leuke gesprekken op. ‘Toch wel fijn om hier weer te zijn’, horen we bijvoorbeeld van mensen die al lang niet meer in de kerk geweest zijn. Dat is ook motiverend voor gemeenteleden zelf. Iedereen doet moeite om iemand mee te nemen. Het leeft echt in onze gemeente.”

Bekijk het recept in het nieuwe nummer van Petrus.

Word gratis abonnee

Petrus gratis in de brievenbus?