Abonneer u op Petrus Magazine

Petrus Kookt met jongeren in Steenderen

Erik maakt in deze video het recept uit Petrus: Napolitaanse pizza.

Soms is het spannend, dan weten ze niet hoeveel jongeren er die avond komen. En of die wel zin hebben om te praten. Maar Henk en Marion Knol zijn na bijna zes jaar nog steeds heel enthousiast over de Eat & Meetclub.

Elke twee weken op zondagavond komen jongeren tussen de 12 en 16 jaar bij hen thuis in Steenderen. Eerst eten ze heel ontspannen met elkaar, daarna praten ze samen over een thema. Over groepsdruk of vriendschap bijvoorbeeld, of over vragen als: wat is geloven, wie is Jezus? “Soms kijken we een passend YouTube-filmpje, of we doen een spel”, zegt Marion. “We leggen altijd de link met de Bijbel. We gebruiken veel materiaal van JOP, erg handig.”

De jongeren – het zijn er dit jaar acht – komen uit de Protestantse Gemeente te Steenderen en Bronkhorst en de rooms-katholieke Parochie Heilige Willibrord. Ze draaien de avonden samen met Marieke de Witte.

Henk: “Het verrast mij vaak hoe maatschappelijk betrokken de jongeren denken. Als ik ze bijvoorbeeld positief hoor praten over minderheden, denk ik: wauw, wat geweldig.”

Marion: “Het bijzondere is dat er in de afgelopen jaren regelmatig jongeren bij Eat & Meet zijn geweest die je nooit in de kerk zag. Soms zelfs hun ouders niet.”

Henk: “Ze worden niet gestuurd door hun ouders, ze komen uit zichzelf. En zijn erg enthousiast en heel open.”

Marion: “Ze voelen zich veilig hier. Als het een keer stroef loopt, denk ik weleens: zullen ze de volgende keer nog wel komen? Maar dan zijn ze er gewoon wéér.”