Word abonnee

Pasen in tijden van corona: suggesties voor thuis

Opnieuw kunnen we zondag niet naar de kerk. Hoe vieren we toch - op afstand - samen Pasen? Een aantal suggesties.

Wat heeft het feest van Pasen ons te zeggen in deze rare tijd? We zijn misschien opgesloten, eenzaam, ongerust voor onszelf of voor onze naasten. Maar het verhaal van de opstanding van Jezus gaat door...

Op 12 april zendt de EO om 9.15 uur een speciale paasviering uit met scriba ds. René de Reuver (NPO2): 'Pasen, het verhaal gaat door...'

Thuisviering

Er is een liturgie voor een thuisviering beschikbaar die aansluit bij de tv-viering van 12 april.

Bekijk de liturgie voor 12 april

Ook maakte Jong Protestant verschillende creatieve en verdiepende werkvormen bij de viering.

Bekijk de werkvormen

Jong Protestant heeft nog meer werkvormen ontwikkeld om met kinderen en jongeren in gesprek te gaan over het coronavirus, u vindt ze op jongprotestant.nl.

Digitale collecte

Op paaszondag zou in veel kerken in Nederland gecollecteerd worden voor kansarme kinderen in India, die vanwege hun Dalit-achtergrond worden gediscrimineerd en buitengesloten. Door in hen te investeren, wil organisatie CARDS het onderdrukkende kastensysteem doorbreken. Juist nu het coronavirus rondwaart, is het belangrijk te voorkomen dat de kloof tussen rijk en arm in India nóg groter wordt. Draagt u digitaal ook iets bij, nu de collectezakken niet rondgaan?

Geef ook

Radio en online

Er is nog meer keus! Veel gemeenten zenden hun kerkdienst (zonder kerkgangers) uit via kerkomroep.nl of kerkdienstgemist.nl. Daarnaast verzorgt GrootNieuwsRadio iedere zondag om 10.00 uur een live kerkdienst. En predikant Otto Grevink verzorgt iedere week vanaf 9.30 uur een heuse online coronaviering vanuit de Opstandingskerk in Tilburg. U kunt uw gebedspunten alvast insturen via coronaviering.nl.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief