Op weg naar Gedachteniszondag: ik vergeet je niet

In twee speciale uitzendingen van Met hart en ziel (7 en 14 november) leven we toe naar Gedachteniszondag, de dag waarop in veel kerken overleden dierbaren worden herdacht.

Een witte telefooncel staat aan het water, in het dorpje Vreeland. Zo nu en dan gaat er iemand de telefooncel binnen. Om daar, nog één keer, iets te zeggen tegen een overleden dierbare.

Zo horen we het verhaal van Sylvia Kuperus, wiens moeder Nel overleed tijdens de strenge lockdown van de eerste coronagolf. Sylvia heeft haar moeder al een maand niet kunnen zien als ze hoort dat ze overleden is. Het niet afscheid kunnen nemen valt haar en haar vader zwaar. Maar het afscheid in de kerk waar Nel al jaren betrokken is is zeer intiem en biedt troost, ondanks het feit dat er maar weinig mensen aanwezig kunnen zijn.

Ds. Job de Bruijn, die de dienst leidde, componeerde een lied van troost: 'God zal met je meegaan':