Abonneer u op Petrus Magazine

Ook in Zambia weer naar de kerk

Vanaf maart was ook de kerk van Ibex Hill in Zambia opeens leeg... Een groot contrast met de drukte van normaal. Maar sinds kort mogen ook daar mensen weer mondjesmaat naar de kerk.

Normaal gesproken is het op zondag altijd een drukte van belang in de kerk van Ibex Hill. Overal zitten mensen. Op bankjes of op de grond. Er kan altijd nog wel iemand bij.

Eind maart was dat ineens voorbij. Dominee Peter Kaela preekte in een leeg kerkgebouw. Hij zong zelf alle liederen. Via livestream op Facebook was alles te volgen.

Sinds Pinksteren mogen de mensen in Ibex Hill weer naar de kerk, maar met maximaal 50 mensen tegelijk. In drie diensten achter elkaar. En met een mondkapje op.

Je ziet precies waar mensen mogen zitten. Het is lang niet zo vol als anders. Maar het is weer kleurrijker dan in april!

En wij? Over een paar weken hopen we weer tussen de mensen in te zitten. Op voorwaarde dat het aantal coronabesmettingen laag blijft, er voldoende vliegtuigen gaan, en onze werkvergunning wordt verlengd...

Sinds 2018 zijn Thijs en Marike Blok uitgezonden naar Zambia. Ze geven daar les aan de Theologische Faculteit van de Justo Mwale University in Lusaka.

Meer over dit project

Lees ook: