Nieuw! Volg de veertigdagentijdkalender online

Dag voor dag toeleven naar Pasen? Petrus biedt dit jaar voor het eerst een online veertigdagentijdkalender aan, met dagelijkse overdenkingen, gebeden en leuke extra’s.

De Petrus-veertigdagenkalender wordt dit jaar niet alleen op papier, maar ook online aangeboden. Elke dag is op petrus.protestantsekerk.nl/veertigdagentijd een nieuw vakje te openen. Wie op de hoogte wil blijven, kan zich aanmelden voor de dagelijkse updates via e-mail.

Thema: Ik ben er voor jou

Het thema van de kalender is dit jaar 'Ik ben er voor jou’, en behandelt wekelijks één van de zeven werken van barmhartigheid. Jezus heeft ons laten zien wat barmhartigheid is: de hongerigen eten en de dorstigen drinken geven, de naakten kleden, de vreemdelingen onderdak bieden, de zieken verzorgen, de gevangenen bezoeken en de doden begraven. Zo inspireert Hij ons tot op de dag van vandaag.

Inhoud kalender

In de kalender vind je elke dag een bijbeltekst en een korte overdenking. De online kalender biedt bovendien verschillende extra’s, zoals interviews met de predikanten die een bijdrage leverden aan de kalender, tips voor de vastentijd en passende gebeden.

Meld je hier aan voor de dagelijkse updates!

Gemeenten kunnen de kalender middels een widget eenvoudig opnemen op hun eigen website. De code voor de widget is te vinden op protestantsekerk.nl/widget.