Nog niet naar de kerk zondag? Dit kunt u wél doen

Hoewel de coronamaatregelen geleidelijk worden versoepeld, kan of wil nog lang niet iedereen naar de kerk. Wat kunt u wel doen? Een aantal suggesties.

Meditaties op tv

De komende zaterdagen kunt u kijken naar negen zomermeditaties in tv-programma Met hart en ziel (18.00 uur, NPO2). Drie predikanten nemen de kijker mee in ontmoetingen met bekende en minder bekende personages uit het bijbelboek Handelingen:

Thuis vieren met muziek en werkvormen

De liederen uit Met hart en ziel zijn nu gratis te downloaden, om thuis of in de kerk te gebruiken. Kies uit meer dan twintig eigentijdse uitvoeringen van bekende Liedboek-liederen als 'Geest van hierboven' en 'Licht dat ons aanstoot in de morgen'. U kunt de liederen downloaden als mp3 (alleen geluid) of mp4 (als video).

Jong Protestant heeft een aantal werkvormen gemaakt die kunnen helpen om kerk te zijn, ook als de kerkdienst niet door kan gaan. Er zijn werkvormen voor kinderen, tieners en voor het hele gezin (of ander klein gezelschap).

Bekijk de werkvormen

Digitale collecte - Help mee een stille coronaramp voorkomen

Corona: een ramp van ongekende omvang. In veel landen in Azië en Afrika lijkt het aantal besmettingen beperkt. Tegelijkertijd voltrekt zich daar een ramp die veel grotere gevolgen kan hebben. Door verplichte lockdowns hebben mensen geen werk, geen inkomen, geen eten. Er is onvoldoende gezondheidszorg. Ziekte, honger en dood dreigen. Help mee een stille coronaramp voorkomen:

Geef ook

Radio en online

U kunt nog meer zien en doen! Veel gemeenten zenden hun kerkdienst uit via kerkomroep.nl of kerkdienstgemist.nl, of via hun eigen website of andere kanalen (YouTube, Facebook). Daarnaast verzorgt predikant Otto Grevink iedere week vanaf 9.30 uur een heuse online coronaviering vanuit de Opstandingskerk in Tilburg. U kunt uw gebedspunten alvast insturen via coronaviering.nl. Ook veel regionale omroepen zenden een kerkdienst uit, bijvoorbeeld Omrop Fryslân, RTV Oost en Omroep Zeeland.

Beluister ook het lied dat werd opgenomen door meer dan twintig kerken in het hele land: