Word abonnee

Niet naar de kerk zondag? Dit kunt u wél doen

Komende zondag zijn opnieuw veel kerkdiensten afgelast in verband met de maatregelen rondom het coronavirus. Gelukkig zijn er genoeg alternatieve mogelijkheden om te bidden, vieren en te delen.

Zolang veel kerkdiensten niet doorgaan, kunt u op zondagochtend kijken naar een speciale meditatie van scriba ds. René de Reuver (EO, NPO2, 9.20 uur). Op 5 april is het thema van de meditatie ‘Een koning op een ezel’. De meditatie wordt afgewisseld met verschillende (eerder opgenomen) liederen.

Thuisviering

Er is een liturgie voor een thuisviering beschikbaar die aansluit bij de tv-viering van 5 april.

Bekijk de liturgie voor 5 april

Ook maakte Jong Protestant verschillende creatieve en verdiepende werkvormen bij de viering.

Bekijk de werkvormen

Jong Protestant heeft nog meer werkvormen ontwikkeld om met kinderen en jongeren in gesprek te gaan over het coronavirus, u vindt ze op jongprotestant.nl.

Digitale collecte

Juist in deze tijd willen we omkijken naar onze naaste dichtbij en ver weg. Doet u mee aan de digitale collecte voor de bestrijding van het coronavirus wereldwijd? Het virus grijpt ook op plekken waar nauwelijks zorg of extra voedsel is hard om zich heen. Een ramp van ongekende omvang dreigt te ontstaan in veel landen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Kerken en lokale hulporganisaties verlenen zorg en proberen de sterftecijfers zo laag mogelijk te houden. Uw hulp is heel hard nodig, om erger te voorkomen.

Geef ook

Radio en online

Er is nog meer keus! Veel gemeenten zenden hun kerkdienst (zonder kerkgangers) uit via kerkomroep.nl of kerkdienstgemist.nl. Daarnaast verzorgt GrootNieuwsRadio iedere zondag om 10.00 uur een live kerkdienst. En predikant Otto Grevink verzorgt iedere week vanaf 9.30 uur een heuse online coronaviering vanuit de Opstandingskerk in Tilburg. U kunt uw gebedspunten alvast insturen via coronaviering.nl.

Bekijk ook de suggesties voor de Stille Week:

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Foto: Unsplash